• De juiste dakbedekking kiest u niet zomaar. U laat zich best professioneel begeleiden.
  • Welke dakpannen verkiest u? Elk type heeft zo zijn voordelen.
  • Bent u op zoek naar een specialist in dakwerken? Algemene Bouwwerken De Longie bvba helpt u hiermee graag verder.

 

Na de ruwbouw is het tijd om aan de dakwerken te beginnen. Dakbedekking is er niet alleen om uw dak waterdicht te maken, en het regenwater via de dakgoot en de regenpijp af te voeren. Het bepaalt ook het uitzicht van uw woning. Zo kunt u kiezen uit een uitgebreid aanbod aan dakpannen. Deze keuze is echter niet gemakkelijk, en wordt bepaald door de prijs, het uitzicht, de helling van het dak, de complexiteit, de oriëntatie, etc.. Wij begeleiden u hierin graag verder.

 

Welke dakpannen verkiest u?

Dakpannen kunnen worden vervaardigd uit beton of keramiek. Deze zijn beschikbaar in verschillende formaten en kleuren. Beide materialen zijn even duurzaam en hebben een lange levensduur: zo’n 50 jaar.

Een andere belangrijke bepalende factor is de vorm van de dakpannen. Er bestaan holle dakpannen, vlakke dakpannen en tegelpannen.  Afhankelijk van hun vorm kunnen ze een enkele, dubbele of driedubbele sluiting hebben. Hoe meer sluitingen, hoe duurder het zal zijn om de dakpannen te leggen, maar hoe beter de pannen ook bescherming zullen bieden tegen weer en wind. Bij dakwerken moet hiermee zeker rekening worden gehouden. Bovendien is een dubbele of driedubbele sluiting ideaal voor een dak dat weinig afhelt.

 

Ook specialist in dakrenovaties

Een dak renoveren is vakwerk. Vandaar dat u beter een specialist onder de arm neemt, welke de dakwerken ook mogen zijn. Wij begeleiden u hiermee graag verder. Is de dakconstructie zelf nog in orde, dan volstaat de vervanging van de dakbedekking. Is uw dak nog niet geïsoleerd, dan raden wij aan om tegelijkertijd dakisolatie aan te brengen. De kosten ervan verdient u zeker terug in de vorm van een lagere energiefactuur.

 

Meer info

Wenst u meer informatie over dit onderwerp, of bent u op zoek naar een specialist in dakwerken, aarzel dan niet om ons te contacteren.