Blog

  Tegelen: een nieuwe vloer zonder moeite

  • Bij de aankoop van een oudere woning of appartement is de kans groot dat de vloertegels aan vervanging toe zijn.
  • Opnieuw tegelen bovenop de bestaande tegels is een oplossing, maar u kunt ook de beschadigde tegenvloer volledig laten vervangen.
  • Bent u op zoek naar een specialist in tegelen? Algemene Bouwwerken De Longie bvba helpt u hiermee graag verder.

   

  Heeft u een bestaande woning of appartement gekocht, dan is de kans groot dat de vloertegels aan vernieuwing toe zijn. Gebroken of versleten tegels in de woonkamer, keuken of badkamer, vergrauwde natuursteen, etc., het zijn maar enkele problemen die kunnen voorkomen. Wij als specialist in tegelen kunnen dit echter zonder problemen oplossen.

   

  Beschadigde tegelvloer vervangen

  Een beschadigde tegelvloer kan heel gemakkelijk vervangen worden door gloednieuwe vloertegels. Wij breken alles uit en leggen nieuwe vloertegels op een nieuwe chape. Ondertussen kunnen ook de sanitaire leidingen worden vernieuwd. Deze zijn meestal samen met de tegelvloer verouderd. Heeft u net een (oude) woning gekocht, dan kunnen wij deze herleiden tot de ruwbouw. Dit betekent dat de ramen worden verwijderd, het pleisterwerk wordt afgekapt, etc., en dus ook alle vloertegels worden uitgebroken, om deze te vervangen door een nieuwe tegelvloer.

  Naast vloertegels vervangen wij ook wandtegels en faiences in bijvoorbeeld de badkamer. Ook hier verwijderen we zorgvuldig de oude tegels, egaliseren we de wanden en brengen we de nieuwe tegels vakkundig aan.

   

  Meer info

  Wenst u meer informatie over dit onderwerp, of bent u op zoek naar een specialist in tegelen, aarzel dan niet om ons te contacteren. Maar ook voor al uw ruwbouw- en/of dakwerken kunt u bij ons terecht.

  Read more

  Dakwerken: dakpannen en meer

  • De juiste dakbedekking kiest u niet zomaar. U laat zich best professioneel begeleiden.
  • Welke dakpannen verkiest u? Elk type heeft zo zijn voordelen.
  • Bent u op zoek naar een specialist in dakwerken? Algemene Bouwwerken De Longie bvba helpt u hiermee graag verder.

   

  Na de ruwbouw is het tijd om aan de dakwerken te beginnen. Dakbedekking is er niet alleen om uw dak waterdicht te maken, en het regenwater via de dakgoot en de regenpijp af te voeren. Het bepaalt ook het uitzicht van uw woning. Zo kunt u kiezen uit een uitgebreid aanbod aan dakpannen. Deze keuze is echter niet gemakkelijk, en wordt bepaald door de prijs, het uitzicht, de helling van het dak, de complexiteit, de oriëntatie, etc.. Wij begeleiden u hierin graag verder.

   

  Welke dakpannen verkiest u?

  Dakpannen kunnen worden vervaardigd uit beton of keramiek. Deze zijn beschikbaar in verschillende formaten en kleuren. Beide materialen zijn even duurzaam en hebben een lange levensduur: zo’n 50 jaar.

  Een andere belangrijke bepalende factor is de vorm van de dakpannen. Er bestaan holle dakpannen, vlakke dakpannen en tegelpannen.  Afhankelijk van hun vorm kunnen ze een enkele, dubbele of driedubbele sluiting hebben. Hoe meer sluitingen, hoe duurder het zal zijn om de dakpannen te leggen, maar hoe beter de pannen ook bescherming zullen bieden tegen weer en wind. Bij dakwerken moet hiermee zeker rekening worden gehouden. Bovendien is een dubbele of driedubbele sluiting ideaal voor een dak dat weinig afhelt.

   

  Ook specialist in dakrenovaties

  Een dak renoveren is vakwerk. Vandaar dat u beter een specialist onder de arm neemt, welke de dakwerken ook mogen zijn. Wij begeleiden u hiermee graag verder. Is de dakconstructie zelf nog in orde, dan volstaat de vervanging van de dakbedekking. Is uw dak nog niet geïsoleerd, dan raden wij aan om tegelijkertijd dakisolatie aan te brengen. De kosten ervan verdient u zeker terug in de vorm van een lagere energiefactuur.

   

  Meer info

  Wenst u meer informatie over dit onderwerp, of bent u op zoek naar een specialist in dakwerken, aarzel dan niet om ons te contacteren.

  Read more

  Wat houdt ruwbouwwerk precies in?

  • Ruwbouw is de staat waarin een gebouw zich bevindt alvorens de afwerking begint. Daarvoor neemt u best een goede aannemer onder de arm.
  • Bovendien wordt ruwbouwwerk vergemakkelijkt dankzij onze mini-graafmachine.
  • Bent u op zoek naar een specialist in ruwbouw en/of kraanwerken? Algemene Bouwwerken De Longie bvba helpt u hiermee graag verder.

   

  De bouw van bijvoorbeeld een woning is een complex proces dat een degelijke omkadering verdient, mede door de keuze van een goede aannemer. Om beter te begrijpen wat er op de werf gebeurt, leggen wij even kort uit wat ruwbouwwerk juist inhoudt.

  Wat is ruwbouw?

  In de bouwkunde is ruwbouw de staat waarin een bouwwerk zich bevindt alvorens de afbouwfase begint. Voor een gebouw betekent ruwbouwwerk onder meer de funderingen, de muren, de vloeren en de dakwerken. Daaraan gaat de ontwerpfase vooraf. Dit is het stadium waarin onder meer de wensen en behoeften van de klant worden geïnventariseerd, die vervolgens worden omgezet tot een ontwerp op papier. Hierna kan het terrein bouwrijp worden gemaakt, en kan men van start gaan met de bouwwerken. Na het ruwbouwwerk kan men beginnen aan de afwerking, de zogenaamde afbouwfase, waarna uiteindelijk het bouwwerk kan worden opgeleverd.

  Wat ons onderscheidt van andere aannemers is onze grote kennis van verbouwingen. Wij weten precies hoe een gebouw in elkaar zit, dit gemakkelijk tot 100 jaar terug in de tijd. Wij kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk raamopeningen vergroten in bestaande woningen, binnenmuren uitbreken, een stalen ligger steken volgens de verschillende ‘stut- en schoortechnieken’ of een riolering aanpassen aan de huidige normen. Kortom, wij gaan elke uitdaging aan op het vlak van ruwbouwwerk.

  Eigen kraanwerken

  Ruwbouwwerk wordt vergemakkelijkt dankzij onze mini-graafmachine, maar ook andere kraanwerken behoren tot de mogelijkheden. De rupsen van onze machine kunnen worden ingeschoven tot 1 meter breed en het dak kan worden verwijderd. Hierdoor kunnen we gemakkelijk werken in smalle en kleine ruimtes.

   

  Meer info

  Wenst u meer informatie over dit onderwerp, of bent u op zoek naar een specialist in ruwbouwwerk en/of kraanwerken, aarzel dan niet om ons te contacteren. Algemene Bouwwerken De Longie bvba fungeert als een echte partner, die u begeleidt doorheen het hele bouwproject.

  Read more