Renovatie plat dak te Lochristi.

  Na een interventie voor het dichten van aanvankelijk een klein lek, bleek het volledige plat dak verzadigd te zitten met geïnfiltreerd regenwater. Onder de toplaag van de bestaande roofing zat zodanig veel water ingesloten, dat het dak aanvoelde als ‘lopen op een waterbed’. Herstellen was niet meer mogelijk en gezien de ouderdom van het dak werd in samenspraak met de klant besloten om alles af te breken tot op de draagstructuur. Het dak werd opnieuw opgebouwd vanaf de draagstructuur, geïsoleerd en afgewerkt met een einddichting in EPDM-folie van Firestone.

  Read more

  Lessenaarsdak te Melle.

  De volgende fase van de voorbouw: de dakwerken met sneldek betonpannen. De bestaande woning was destijds reeds gelegd met dezelfde dakpannen. Ook de nieuwe dakgoot in aluminium werd in hetzelfde profiel voorzien zoals de bestaande goten. Een gedeelte van de zijgevel werd afgewerkt met cederplanchetten.

  Read more

  Renovatie hellend dak te Deinze.

  De oude dakbedekking in leien was aan vervanging toe. Rotte kepers werden vervangen en oneffenheden werden weggewerkt.  Terwijl de dakbedekking verwijderd was hebben we het dak en de zolder ook ineens geïsoleerd. Aangezien de zolder niet te bereiken was vanaf de binnenkant moest dit wel gebeuren nu het dak open was. Als nieuwe dakbedekking werd gekozen voor de ‘Vauban’ dakpan, antraciet.

  Read more

  Renovatie plat dak garage te Melle.

  De dakbedekking van een vrijstaande garage in Melle was aan vervanging toe. De oude roofing had veel scheuren en blazen gekregen, waardoor het dak dus ook niet meer waterdicht was. Er werd gekozen voor een geballast systeem waarbij de nieuwe dakbedekking in het vlak volledig los ligt. Om opwaaien tegen te gaan werd een ballastlaag met grind voorzien.

  Read more

  Renovatie hellend dak in Balegem

  De klant wens zijn dak te isoleren maar hiervoor is het aangewezen dat er reeds een onderdak aanwezig is. Aangezien dit hier niet het geval is worden de pannen afgebroken, gekuist en nadien terug gerecupereerd. Er worden ook drie dakramen ingewerkt, één schouw wordt afgebroken en rotte kepers worden vervangen. Alvorens de pannen terug te leggen wordt er nu een onderdakfolie voorzien.

  Read more