Vervangen oud keldergewelf vanwege corrosie.

  In een rijwoning in Gent werden we gevraagd om het plafond van de kelder, m.a.w. de vloer in de gang op het gelijkvloers te vervangen. De eigenaar maakte zich zorgen omwille van het zichtbare roest van de dragende stalen liggers. De trap van het gelijkvloers naar de bovenverdieping moest behouden blijven en werd tijdelijk opgehangen, aangezien deze op de af te breken vloer steunde.

  Tijdens de afbraak van de gewelven bleek inderdaad dat er een ligger op één plaats bijna volledig was doorgeroest! We hebben gekozen voor het systeem met ‘potten en balken’ om de draagvloer opnieuw te construeren.  De balken werden ingekapt in de zijmuren en nadien werd het geheel voorzien van een gewapende betonnen druklaag.

  Read more

  Uitbreiding woning te Melle.

  De voorkant van een bestaande woning werd uitgebreid omwille van plaatsgebrek.  We hebben een voorbouw gezet met lessenaarsdak. De klant koos voor een gevelsteen die onmiddellijk gekaleid was vanuit de fabriek. Het voegkleur is dan ook identiek als de baksteen.

  Voor het vervolg van de foto’s: zie ‘dakwerken’.

  Read more

  Heropbouw ruwbouw bakhuis te Balegem

  Het metselwerk en het dak van dit bakhuis met bakoven was al gedeeltelijk ingestort door de ouderdom. Het bakhuis met schouw werd volledig hermetseld in originele staat . De bakoven zelf zal in een latere fase gebouwd worden.

  Voor het vervolg van de foto’s: zie ‘dakwerken’.

  Read more

  Aanbouw woning te Heusden

  Een bestaande woning wordt vergroot door een aanbouw met plat dak. De achtergevel wordt op het gelijkvloers volledig weggebroken en opgevangen door een stalen ligger. De volledige ruwbouwwerken worden door ons uitgevoerd.

  Read more